:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 12, 2021   12:22

0

186

Mihajlović sa potpredsednikom „Ziđina“ o razvoju i ekologiji

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa potpredsednikom „Ziđin majning grupe“ Šen Šaojengom o investicijama ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

”Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji, jer želimo da kompanije i projekti koji su za nas strateški važni budu uspešni. Posebno je važno da sve rudarske aktivnosti budu praćene brigom o zaštiti životne sredine u lokalnim zajednicama, jer je to jedini način da imamo održivo i zeleno rudarstvo u Srbiji”, rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom rudnika bakra i zlata „Čukaru Peki“, uključujući rešavanje pitanja napajanja električnom energijom, razvojnim planovima kompanije „Ziđin“ u Srbiji, rešavanju problema zagađenja reke Pek, kao i problema koje lokalno stanovništvo ima usled rudarskih aktivnosti.

Šen Šaojeng je zahvalio ministarki na podršci efikasnoj realizaciji projekata "Ziđina" u Srbiji, koju ta kompanija smatra jednom od ključnih zemalja za svoje poslovanje.

On je ministarku Mihajlović informisao o planovima kompanije u vezi s investicijama i aktivnostima na rudarskim projektima.

Izvor: Танјуг

MihajlovićekologijaZiđin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva