:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2021   13:46

0

105

Mihajlović: Sigurno snabdevanje energijom prioritet

Država i svi subjekti u energetskom sistemu zajedno rade na rešavanju problema u energetskom sistemu i biće angažovani svi resursi kako bi se obezbedilo uredno snabdevanje privrede i domaćinstava, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je predsedavala sednicom Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, na kojoj je razmatrana aktuelna situacija u svim delovima energetskog sistema.

Kako je saopšteno iz ministarstva, na sednici radne grupe razmatrane su aktivnosti na otklanjanju problema u elektroenergetskom sistemu, kao i trenutna situacija u snabdevanju prirodnim gasom i toplotnom energijom.

Predstavnici EPS-a informisali su članove radne grupe o angažovanim kapacitetima u termoelektranama i hidroelektranama i merama koje se preduzimaju za rešavanje problema u proizvodnji u TE ”Nikola Tesla”.

Razmatrane su i aktivnosti koje su EMS i „Elektrodistribucija Srbije“ preduzeli na otklanjanju problema u prenosnom i distributivnom sistemu.

Predstavnici „Elektrodistribucije Srbije“ istakli su da su sve ekipe na terenu, da se očekuje smanjenje broja potrošača bez napajanja i da je trenutno najveći problem prohodnost puteva koja otežava saniranje kvarova, a koja se rešava u saradnji sa JP ”Putevi Srbije”.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici JP „Srbijagas“, „Transportgasa“, NIS-a, Poslovnog udruženja ”Toplane Srbije”, Agencije za energetiku, Republičke direkcije za robne rezerve, JP PEU „Resavica“ i JP „Putevi Srbije“.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićenergijasnabdevanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva