:

:

TV Most

clock

April 19, 2019   12:07

0

239

Mihajlović: Za manje gužve na granicama 90 miliona dolara

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom razgovarala o nastavku saradnje na projektima u oblasti transporta, završetku Koridora 10 i unapređenju železničkog sektora.

Mihajlovićeva je navela da ministarstvo u Svetskoj banci ima dobrog partnera i izrazila zadovoljstvo što će saradnja biti nastavljena kroz unapređenje transportnog sektora u Srbiji, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Podrška koju nam pružate u reformi putnog sektora, ali i izradi strategije razvoja transporta u Srbiji nam je izuzetno značajna. Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u daljoj reformi železničkog sektora, mnogo toga dobrog smo uradili i želimo da železnice učinimo još efikasnijim, kako u oblasti upravljanja, tako i u strukture zaposlenih i povećanja kapaciteta železnica", rekla je ona.

Stiven Ndegva rekao je da je Svetska banka juče odobrila regionalni projekat koji treba da olakša trgovinu i transport na zapadnom Balkanu, da je projekat vredan 90 miliona dolara, a da se posebno bavi uklanjanjem nefizičkih barijera i smanjenjem gužvi na granicama.

Ndegva je potvrdio da je upravo otklanjanje barijera radi smanjenja gužvi na granicama jedna od glavnih inicijativa potpredsednice Mihajlović u razgovorima sa svim predstavnicima zemalja regiona i međunarodnim finansijskim institucijama.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, kao i o izradi studije o rodnoj ravnopravnosti u transportnom sektoru koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sprovodi uz podršku Svetske banke, te konstatovano da je Srbija u ovoj oblasti primer dobre prakse u regionu.

Izvor: Танјуг

Svetska bankaZorana MihajlovićStiven Ndegvagranični prelazi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva