:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 12, 2020   12:52

0

154

Mihajlovićeva i Bocan-Harčenko: Učinićemo saradnju u energetici još boljom i efikasnijom

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandrom Bocan-Harčenkom, i sa njim razgovarala o nastavku uspešne saradnje, s posebnim osvrtom na izgradnju "Turskog toka".

Mihajlovićeva je poručila ruskom ambasadoru da će fantastična saradnja ostvarena u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti nastavljena i u novom ministarstvu.

"Ostvarili smo sjajne rezultate u prethodnom ministarstvu i zadovoljstvo je bilo sarađivati sa Ruskim železnicama, jednom od najboljih svetskih kompanija. Želim da znate da smo rešeni da oblast rudarstva i energetike unapredimo, projekte učinimo bržim i efikasnijim i da pokažemo da inače odlična saradnja Srbije i Ruske Federacije može biti još bolja", rekla je ona.

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je potpredsednici Mihajlović postavljenje na novu dužnost, rekavši da je reč o jednom od najznačajnijih sektora za razvoj Srbije.

"Drago mi je da ćemo nastaviti saradnju i u ovom resoru. Vi u energetici imate iskustvo i znanje, poznati su Vaš ozbiljan pristup i posvećenost poslu i računamo na Vašu energiju. Siguran sam da ćemo, kao i do sada, nastaviti da radimo zajedno u najboljem redu. "Turski tok", izgradnja Đerdapa, te završetak projekta "Duboka prerada" samo su neki od zajedničkih projekata na kojima radimo", rekao je Bocan-Harčenko.

Izvor: Танјуг

MihajlovićBocan Harčenkoenergetika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva