:

:

TV Most

clock

Oktobar 08, 2019   22:03

0

206

Mihajlović:Zajedno gradimo stabilnu budućnost regiona

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u regionu, koji treba da doprinese njegovoj većoj stabilnosti i bržem ekonomskom razvoju.

“Srbija i Bosna i Hercegovina ovim projektom ne samo da gledaju u bolju budućnost, već je i zajedno stvaraju, gradeći puteve i mostove koji će nas povezati i doprineti da se zajedno brže razvijamo i učinimo čitav region stabilnijim”, rekla je Mihajlovićeva povodom početka radova na izgradnji prve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina.

Ona je to rekla u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogan i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine. Mihajlovićeva je dodala da se očekuje da radovi na izgradnji auto-puta između Sremske Rače i Kuzmina traju oko dve i po godine.

Projekat će, kazala je, uključiti i izgradnju novog mosta preko Save i zajedničkog graničnog prelaza, a pored turske kompanije “Tašjapi”, kao glavnog izvođača, na njemu će raditi i domaće firme.

Izvor: Танјуг

Z.MihajlovićautoputBg -Sa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva