:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

April 27, 2022   20:44

0

172

Milanović: Šmit se u sve meša, a o izbornom zakonu ćuti

Hrvatski predsednik Zoran Milanović prozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, za kojeg je rekao da je nelegalno na toj poziciji, jer ga nije izabrao Savet bezbedosti, da se u sve meša, a da odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu BiH.

"Ili će Zapad naterati (Bakira) Izetbegovića da se usvoji civiliziovano rešenje ili će visoki predstavnik za BiH, čovek koji je nelegalno onde došao, nije ga izabrao Savet bezbednosti, ali se u sve upliće, odjednom nema šta da kaže o Izbornom zakonu u BiH", rekao je Milanović posle otkrivanja spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima u Zagrebu.

BiH, kaže, nije njegova izborna zona, ali su hrvatski interesi i, kako je naveo, "kad neko kaže da to treba odvojiti jedno od drugog, onda njega i slične treba odvojiti od hrvatskog naroda".

Milanović je, kako su preneli hrvatski mediji, rekao da sve ovo nerado radi, ali da izbora nema.

"Doveden sam u situaciju da zbog bezobrazluka elita u Sarajevu i nerada, međunarodnih pregovarača, nepoverenja prema Hrvatskoj, moj zadatak je da zaštitim te ljude. Ako će me za to proglasiti šovinistom, fućka mi se", naveo je Milanović.

Izvor: T a n j u g

Zoran MilanovićKristijan ŠmitBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva