:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne

clock

April 29, 2024   13:22

0

40

Milatović: Učlanjenje Crne Gore u EU poruka i ostalim zemljama kandidatima da istraju u reformama

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u oproštajnu posetu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka, saopšteno je iz Kancelarija za odnose s javnošću predsednika Crne Gore.

"Tom prilikom, predsednik države je istakao da Crna Gora ostaje snažno posvećena na putu ka punopravnom članstvu u EU, što predstavlja glavni vanjskopolitički cilj naše zemlje. Ukazao je da je naša država sprovođenjem širokih društvenih i političkih reformi zaslužila završnu fazu procesa pristupanja EU, a dobijanje IBAR-a bio bi dodatan impuls na našem evropskom putu. Ocenio je i da bi učlanjenje Crne Gore u EU bila poruka i ostalim zemljama kandidatima da istraju u reformama i da je proces proširenja i dalje živ", piše u saopštenju.

Lajčak je kazao da za Crnu Goru postoji pozitivan momenat u EU koji treba iskoristiti, dodajući da je Crna Gora na dobrom putu da postane prva naredna članica.

Takođe, naglasio je i značaj uloge predsednika u procesu evropskih integracija i demokratskih reformi u Crnoj Gori.

"Predsednik Milatović je poručio da su dobrosusedski odnosi jedan od stubova naše vanjske politike, te da Crna Gora kao kredibilan saveznik u okviru NATO-a značajno doprinosi miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Na kraju, on je gospodinu Lajčaku zahvalio na dosadašnjem zalaganju kada je u pitanju Crna Gora i poželeo mu puno uspeha u budućem profesionalnim angažmanu", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva