:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 07, 2021   11:20

0

24

Milić: Amerikanci za upad kažu - akt domaćeg terorizma

Direktorka Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelena Milić izjavila je danas da situaciju u SAD ne vidi kao građanski rat, ali da joj je zanimljivo što su pojedini američki analitičari upad demonstranata u zgradu Kongresa nazivali "aktom domaćeg terorizma".

 

Ona je za TV Pink navela da su je scene iz Amerike podsetile na one koje su letos viđene u Beogradu, prilikom upada demonstranata u Skupštinu Srbije.

"Moram priznati da su mene scene iz Amerike podsetile na ono što smo letos gledali u Beogradu, na neki način. I kada čujem da Amerikanci takav upad na svoju skupštinu ocenjuju kao akt domaćeg terorizma, ja mislim da sve one priče o tome kako su naše snage reagovale, moraju da padnu u vodu", rekla je Milićeva.
Ističe da su institucije države ipak - institucije države.
Ukazala je i da u Evropi vladaju "dvostruki standardi", te dodala da to pokazuje izjava predsednice Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU Tanje Fajon koja je osudila upad demonstranata u Kongres, dok je prilikom demontracija u Beogradu osudila državu za reagovanje.
Govoreći o situaciji u Americi, Jelena Milić je izrazila nadu da će Donald Tramp predati vlast i dodala da je on mogao da ode kao predsednik koji je postigao dobre stvari na Bliskom istoku i u ekonomiji, ali ga je, ističe, "unesrećila" pandemija.
Uverena je da bi ga istorija bolje cenila bez poteza koje je napravio u poslednja dva ili tri meseca.
Situaciju u Americi kaže da ne vidi kao građanski rat, ali navodi da će Amerika ostati podeljena oko mnogih tema i da će se debate o pojedinim temama tek voditi.
Jedna od njih je, ističe, pitanje elektorskih koledža, koji, kaže, u praksi uvek pomažu republikancima, jer su na predsedničkim izborima jači u malim državama.
"Ima mnogo pokreta u Americi koji traže većinski glas da se koledž kao koncept izbace, ali to neće ići tako lako", kaže Milić i dodaje da je to debata koja će se tek voditi u američkom društvu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?