:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 25, 2024   11:59

0

30

Milićević i Klokić o zajedničkim aktivnostima Srbije i Republike Srpske s dijasporom

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević usaglasio je danas u Banjaluci s ministrom za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem tekst Memoranduma o zajedničkim aktivnostima u odnosima sa dijasporom.

Dvojica ministara dogovorili su se i o nizu manifestacija usmerenih ka našim sunarodnicima u dijaspori koje će dve Vlade zajedno organizovati u narednom periodu.

"Građani Republike Srpske nikada ne mogu da budu dijaspora u Srbiji, kao što ni građani Srbije se u Republici Srpskoj nikada ne mogu osećati kao dijaspora. Mi smo isti narod. Kada je teško, kada su pritisci i izazovi, za naš narod je najvažnije jedinstvo. Srbija i Srpska svoju snagu crpe iz jedinstva i zato je važno da budemo kao narod jedinstveni gde god živeli", istakao je Milićević.

Milićević i Klokić dogovorili su niz zajedničkih aktivnosti ministarstava Srbije i Republike Srpske u narednom periodu, uključujući organizaciju tematskih letnjih kampova za mlade, Vidovdanski sabor dijaspore, kao i zajedničku proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u jednoj od zapadnoevropskih prestonica, saopštio je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.

Milićević je sinoć u Banjaluci, zajedno sa ministrom odbrane i mandatarom nove Vlade Milošem Vučevićem, prisustvovao obeležavanju Dana Grada. U ime prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, Milićević primio je priznanje Ključ Grada i Povelju počasnog građanina Banjaluke, navodi se u saopštenju Kabineta.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva