:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2023   15:00

0

81

Milićević: Moramo da branimo Vučića da bismo odbranili Srbiju

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević ocenio je danas da kampanja u nemačkim medijima i na CNN-u protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja direktan napad na državu Srbiju i naglasio da je dužnost svakog člana vlade i svakog državnog funkcionera da stane u odbranu predsednika jer se tako brani Srbija.

"Potpuno je jasno da su svi ovi napadi, počev od pisma grupe evropskih parlamentaraca, pa do navodne analize na CNN usmereni kako bi se podrila stabilnost Srbije i suverena politika koju vodi predsednik Vučić i državno rukovodstvo", rekao je Milićević reagujući na medijsku kampanju koja se vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pojedinim zapadnim medijima. 

Svi ti medijski napadi na predsednika Srbije su, kako je ocenio, usmereni na narušavanje naše suverenosti, izazivanje političke i ekonomske krize u zemlji i predstavljaju pokušaj zaustavljanja napretka naše zemlje.

Milićević ocenjuje da je zanemarljiv i sam broj evroparlamentaraca koji su potpisali pismo u odnosu na njihov ukupan broj. 

Prema njegovim rečima, treba videti i ko su ti ljudi i kakav je njihov cilj, ali i ko su ključni sagovornici u prilogu CNN-a.

     "Četiri su sagovornika u toj analizi, a sva četiri su poznata po tome da su uvek imali antisrpsku retoriku i sprovodili antisprske aktivnosti", naveo je ministar.

On je poručio svima koji su u javnom poslu, svim članovima vlade, svima koji su na državnim funkcijama i svima kojima je interes Srbije na prvom mestu,  da u ovom trenutku imaju jedan ključni zadatak - da odbrane predsednika.

"Moramo da odbranimo predsednika države od svih ovih napada i kada je reč o pritiscima spolja i pritiscima iznutra. Zašto to moramo da učinimo? Zato da bismo odbranili Srbiju. Aleksandar Vučić je faktor političke stabilnosti u Srbiji i nosilac privrednog razvoja zemlje. Svi ovi medijski napadi na njega usmereni su na narušavanje naše suverenosti, izazivanje političke i ekonomske krize u Srbiji i pokušaj su zaustavljanja napretka naše zemlje", rekao je Milićević.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Đorđe MilićevićVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva