:

:

TV Most

Foto: Odbor za pomoć KiM (arhivska fotografija)

clock

Jul 11, 2022   16:25

0

246

Miloradu Arlovu opet zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Kosovska policija zabranila je danas ulaz na KiM, na administrativnom prelazu Jarinje, predsedniku humanitarne nevladine organizacije "Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji" sa sjedištem u Banjaluci i počasnom građaninu opštine Zvečan, gde je pozvan da sutra prisustvuje na obeležavanju Petrovdana, Dana opštine Zvečan.

"Zabranjem mi je ulazak bio još 26.juna 2020.godine. Zabrana je trajala dve pune godine. Ove godine, nakon dve godine zabrane 27. juna uoči Vidovdana dozvolili su mi ulazak na Kosovo i Metohiju. Da bi mi danas Priština opet bez obrazloženja zabranila ulazak", izjavio je Arlov.

On je naveo da je planirao da obiđe manastir Banjska, kako bi dogovorio domaćinstvo za slavu Sv. Kralja Milutina, koja se obeležava 12.novembra i sutra da bude u Zvečanu na obeležavanju Dana opštine i da prisutvovuje scečanoj akademiji.

"Posebno mi je bilo stalo da obiđem i dogovorim opremanje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" koga je Odbor izgradio za decu i mlade s poteškoćama u razvoju iz Udružrnja roditelja "Podrži me", da sa rukivodstvom centra preciziramo njegovo opremanje i funkcionisanje", Ističe Arlov.

"Planirana je bila poseta Pećkoj Patrijaršiji po dogovoru sa Igumanijom Haritinom gde sam i ove godine 10.novembra za Ktitorsku slavu Sv. Arsenije Sremac  preuzeo  dimaćinstvo slave koju mi iz Republike Srpske preuzimamo od 2012.godine", navodi on.

Humanitarna poseta je opet sprečana bez obrazloženja, gdje je, kako kaže Arlov već mnogo puta narušena njegova sloboda kretanja od strane Prištine, a onse ne bavim politikom nego samo pomaže svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Poruku koju je Priština poslala danas na Jarinju ne mogu komentaristati, ali znam da je narušena moja sloboda kretanja.
Tražim da sve relevantne domaće i strane instiucije UNMIK, EULEKS, KFOR,  ambasade i nevladine organizacije pomognu i apeluju da mi se ukine zabrana ulaska na KiM", kaže Arlov.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Milorad Arlov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva