:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 18, 2024   8:52

0

32

Ministar Mali na prolećnom zasedanju MMF i SB u Vašingtonu

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali doputovao je u Vašington, gde će danas započeti sastanke u okviru trodnevnog učešča na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Mali će imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, sa brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u Srbiji.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila, a diskutovaće se o svetskoj ekonomskoj perpsektivi, iskorenjivanju siromaštva, ekonomskom razvoju i efikasnosti pomoći. Skup u Vašingtonu okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva