:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2023   16:44

0

98

Ministar Mali sa ambasadorom Hilom o aktuelnim ekonomskim temama

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarao o aktuelnim ekonomskim temama u Srbiji i regionu.

Mali je istakao da je zadovoljan finansijskim rezultatima koje Srbija beleži u godini koja je obeležena ekonomskim globalnim pritiscima.

Do sada imamo veće prihode od planiranih, predstoji nam rebalans budžeta, nakon koga ćemo dalje raspoređivati novac po prioritetima. To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo započeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu, rekao je Mali.

Ministar Mali je sa ambasadorom Hilom razgovarao o trenutno akteulnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme, o planovima za izgradnju tunela kroz centar Beograda, obilaznice oko Kragujevca, deonice Zrenjanin – Novi Sad i drugih.

"Prihodi budžeta su premašili naša očekivanja tako da ćemo rebalansom nastaviti finansiranje tih važnih projekata", rekao je tokom razgovora Mali.

Hil je čestitao na svemu do sada postignutom uz reči da Srbija ostvaruje odlične rezultate, uz poseban osvrt na uspeh Srbije u dobijanju organizacije specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027.

"Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti", poručio je ambasador Hil.

U prvih šest meseci 2023. ukupna robna razmena dve zemlje iznosi 568,8 miliona dolara, pri čemu je izvoz iznosio 275,3 miliona a uvoz 292,9 miliona dolara.

Izvor: RTS; Foto: T a n j u g

Siniša MaliHilekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva