:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2020   23:41

0

45

Ministar Vulin: Samo stabilna Srbija može da sačuva Srbe

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svima koji praznuju pravoslavnu Novu godinu večeras, želi mir, sreću i zdravlje, želi da budu ponosni na svoj narod, da čuvaju svoje običaje i tradiciju, da misle na Srbe u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, na Srbe gde god da žive.

Posebno da misle na Srbe u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji gde se toliko uporno, toliko tvrdoglavo i verujem uspešno bore za svoje pravo da budu Srbi, bore za svoje pravo da veruju, da budu u svojim crkvama i da slave onako kako su slavili i njihovi preci, istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je večeras, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao konstrukcionim ispitivanjima modernizovanog borbenog vozila pešadije BVP M-80A i gađanju u noćnim uslovima u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“.

Prema njegovim rečima, samo jedinstveni i složni moći ćemo da sačuvamo svoj narod, svoju religiju, svoja uverenja gde god da živimo, a samo snažna i stabilna Republika Srbija biće u stanju da sačuva Srbe i zaštiti Srbe, bez obzira gde žive.

"Svima onima koji večeras slave pravoslavnu Novu godinu, želim srećnu i uspešnu Novu godinu, da je provedu sa onima koje vole, da čuvaju svoju decu i da čuvaju svoju istoriju i tradiciju", poručio je ministar Vulin.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva