:

:

TV Most

clock

Februar 01, 2022   15:33

0

128

Ministarstvo: Institucije u Prištini sprečavaju istinito i potpuno informisanje srpskog naroda

Najoštrije osuđujemo onemogućavanje medijima na srpskom jeziku da izveštavaju sa konferencije za novinare premijera privremenih institucija samouprave u Prištini sa zvaničnicima EU i SAD Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom i podsećamo da je to samo jedno u nizu kršenja prava srpskog naroda na slobodu govora, kaže se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja Vlade Srbije.

Ovakvim postupcima, kako se navodi, ugrožava se sloboda medija i pravo na informisanje koje je zagarantovano međunarodnim konvencijama.

“Istovremeno postupkom privremenih institucija samouprave sprečava se pravo srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije na istinito, potpuno i blagovremeno informisanje i potvrđuje težak i diskriminisani položaj novinara i medija na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji. Apelujemo na međunarodne organizacije i institucije, posebno u oblasti zaštite slobode izražavanja i prava novinara, da osude ovakve zabrinjavajuće incidente i založe se da se svim medijskim radnicima omogući da nesmetano rade i obavljaju svoj posao”, saopštila je Pres služba Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Kosovo online

KiMMinistarstvo kulture i informisanja Vlade SrbijeLajčakEskobarkonferencija za štampumediji na srpskom jeziku
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva