:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2023   13:15

0

129

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske podržava projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske"

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da Ministarstvo podržava projekat "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" u okviru kojeg će ove godine učenici iz 30 osnovnih škola biti domaćini za oko 700 učenika sa Kosmeta.

Stojičićeva je tokom sastanka sa predsednikom Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovom naglasila da će biti pružena sva potrebna institucionalna podrška u realizaciji projekta, kao i da će u junu biti organizovan prijem u Vladi Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Ovaj projekat omogućava deci da u porodičnom okruženju upoznaju svoje vršnjake i on u kontinuitetu doprinosi konkretnom povezivanju dece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske, a prijateljstva koja se uspostavljaju predstavljaju vidljive, značajne i trajne veze između učenika srpske nacionalnosti", rekla je Stojičićeva.

Arlov je upoznao Stojičićevu o značaju i različitim tehničim detaljima u vezi sa realizacijom projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", a koji se ove godine organizuje jedanaesti put.

On je dodao da će od 24. juna do 2. jula oko 700 učenika sa Kosova i Metohije doći u pratnji 68 prosvetnih radnika, te da će biti raspoređeni kod zainteresovanih porodica u 19 opština i gradova širom Repubike Srpske.

Prema njegovim rečima, biće organizovan i jednodnevni izlet za oko 40 dece srpske nacionalnosti iz zapadne Slavonije i da su projektom obuhvaćena deca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženjaa roditelja "Podrži me" Kosovka Mitrovica.

Na sastanku je bilo reči i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Dnevnog centra za decu sa poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, kao i o značaju finansijske podrške koju su pružili učenici iz 153 osnovne i srednje škole iz Republike Srpske za ovaj objekat.

Izvor: TV Most, Srna; Foto: Srna

KiMSpojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva