:

:

TV Most

clock

April 09, 2024   22:07

0

35

Ministri i predstavnici Vlade Srbije čestitali Ramazanski bajram

Ministri i predstavnici Vlade Srbije čestitali su danas Ramazanski bajram svim nosiocima vlasti islamske zajednice, islamskim verskim službenicima i vernicima muslimanske veroispovesti u Srbiji.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov podsetio je da Ramazanski bajram ove godine počinje danas sa zalaskom sunca i da se prvi dan slavi sutra, 10. aprila.

Naveo je da je reč o verskom prazniku muslimana koji okuplja ljude u dobru, uči ih zajedništvu i poziva na solidarnost.

  "Neka glavni duhovni smisao Ramazanskog bajrama, nakon meseca posta, odricanja i molitava, bude ujedno i poticaj svima za ostvarenje i promicanje mira, ljubavi prema bližnjemu, solidarnosti, zajedništva, verske u svake druge tolerancije te da u njemu nalazimo razloge za nastojanja na daljnoj izgradnji međusobnog i poštovanja dostojanstva svake ljudske osobe, te opšteg dobra Srbiji", naveo je Žigmanov.

Ministar odbrane Miloš Vučević čestitao je praznik pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti.

"Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik upućujem iskrene čestitke.

  Na kraju svetog meseca posta, želim vam da praznik provedete u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru istinskom. Neka molitve i odricanja tokom proteklog meseca posta budu temelj u izgradnji prijateljstva, razumevanja i sloge među ljudima", navodi se u čestitki.

  Islamski praznik je čestitala i ministarka pravde Maja Popović.

„Pripadnicima islamske veroispovesti u Srbiji srdačno čestitam Ramazanski bajram. Neka poruka velikog praznika duhovno ojača sve muslimane i potvrdi istinu da samo zajedno i osnaženi ljubavlju možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima. Želim vam da bajramske dane provedete sa porodicom, prijateljima i komšijama, u duhu tradicije i običaja, u miru i svakom dobru", navela je u čestitki.

  Takođe, čestitku je uputila i ministarka kulture Maja Gojković koja je poželela da  Novaj praznik bude vreme osnaživanja prijateljstva, saživota i zajedništva satkanog u jedinstvu i poštovanju različitosti.

  "Vama i vašim porodicama, želim da praznične dane provedete u zdravlju, radosti i obilju svakog dobra", navela je ona.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama  čestitala je predstojeći Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i muftiji vojvođanskom Muhamedu Ziljkiću.

"Čestitam vam najveći i najradosniji islamski praznik – dan radosti i zadovoljstva,  sa željom da se podsetimo suštinskih i istinitih vrednosti, da nastavimo da negujemo toleranciju, solidarnost, duhovnu slogu, tradiciju, kao i činjenje dobrih dela", navela je u čestitki.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva