:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Mart 15, 2019   12:44

0

228

Misija OEBS-a u Srbiji podržava borbu protiv korupcije

Misija OEBS-a u Srbiji predala je računarsku opremu Odeljenju za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, povodom obeležavanja prve godišnjice postojanja odeljenja, 15. marta 2019. godine.

Kako je saopštila Misija OEBS-a, donacija će doprineti jačanju tehničkih kapaciteta u sprovođenju efikasnih i delotvornih istraga privrednog kriminala i korupcije.

"Ministarstvo može biti veoma ponosno na nivo stručnosti i kompetentnosti pripadnika Odeljenja za borbu protiv korupcije. Računarska oprema koju smo danas predali obezbediće da ovo relativno novo odeljenje bude i tehnički opremljeno kako bi ispunilo svoje važne zadatke koje obavlja širom Srbije", izjavio je šef Misije Andrea Oricio.

On je ocenio da su "sistemske promene koje je Ministarstvo uvelo u borbi protiv korupcije najbolji pokazatelj posvećenosti ključnim reformskim procesima u zemlji".

Ova inicijativa deo je projekta koji sprovodi OEBS u cilju jačanja kapaciteta Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno Odeljenja za borbu protiv korupcije, za rad na složenim finansijskim istragama, ispitivanje prevara i istraživanje slučajeva pranja novca i drugih oblika teških krivičnih dela, doprinoseći time prevenciji privrednog kriminala.

Projekat sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji uz finansijsku podršku Vlade Norveške, koja finansira niz specijalističkih obuka o različitim aspektima istraživanja privrednog kriminala i korupcije, i uz podršku Vlade Italije, koja je finansirala nabavku računarske opreme poklonjene Odeljenju za borbu protiv korupcije, kaže se u saopštenju Misije OEBS-a.

Izvor: Танјуг

korupcijaOEBSSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva