:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2022   16:12

0

125

Mitić: Ekonomsko-trgovinska škola uskoro dobija nove prostorije u srednjoškolskom centru

Ekonomsko-trgovinska škola, koja je od 1999. godine smeštena u prostorijama osnovne škole u Lapljem Selu, najzad će dobiti nove i veće prostorije u okviru novoizgrađenog srednjoškolskog centra.

Preseljenje dokumentacije je već počelo, a nastavno osoblje i učenici bi treblo da se usele 14. marta, istakla je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica direktorica Dragica Mitić.

„Mi smo godinama funkcionisali u ograničenom prostoru jer su tu pored nas smeštene još dve škole, osnovna i Gimnazija. Redovna nastava se odvijala nesmetano, ali nismo mogli da sprovedemo u potpunosti ono što je trebalo dodatno da se odradi, kao što su dodatni i dopunski časovi. Imali smo problem i sa kabinetima, zbog čega smo se dovijali na razne načine, čak smo i jedan kontejner opremili kako bi deca mogla da odrade praktičnu nastavu iz savremene poslovne korespondencije“, istakla je Mitić.

Ona je napomenula da učenike i nastavno osoblje u novim prostorijama očekuju i mnogo bolji uslovi za rad.

„Imaćemo svoje zasebne prostorije, učionice, dva kabineta, a imaćemo i zajedničke prostorije kao što su biblioteka, čitaonica, kantina, sala za fizičko vaspitanje. Sve su to mnogo bolji uslovi koji uskoro očekuju naše đake, a ono što je, takođe, vrlo bitno jeste vreme početka časova koje će za sve srednjoškolce biti u 7 i 30“, naglasila je Mitić.

Ekonomsko-trgovinska škola jedna od najpopularnijih škola na ovim prostorima i zainteresovanost učenika ne jenjava svih ovih godina, a učenici koji završe ovu školu steknu neophodno znanje iz oblasti ekonomije, prava i administracije. Svake godine ova škola upiše oko 70 učenika u prvi razred, a u ponudi ima tri obrazovna profila: ekonomski, finansisjki i pravno-poslovni tehničar.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMLaplje SeloEkonomsko-trgovinska školaMitić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva