:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2021   22:19

0

155

Mitropolija crnogorsko-primorska: Spekulacije o Temeljnom ugovoru štetne, dijalog ide ka pozitivnom ishodu

Sve medijske spekulacije i manipulacije mogu samo naneti štetu dijalogu Crkve i države o Temeljnom ugovoru, koji ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

 

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da su na sastanku njenog pravnog saveta, održanom juče, razmatrana tekuća pravna pitanja, uključujući pitanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore.

O ugovoru, dodaje Mitropolija, vodi se dijalog među ugovornim stranama sa ciljem da isti što pre bude usaglašen i potpisan.

"Sve medijske spekulacije i manipulacije kojih je bilo i ima napretek mogu samo nanijeti štetu pomenutom dijalogu između Crkve i države koji, po mišljenju Pravnog savjeta, ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu", ističe se u saopštenju.

Na redovnom sastanku Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici prisustvovali su članovi Savjeta, kao i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi zahumsko-hercegovački Dimitrije i novoizabrani episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Izvor: RTS

Mitropolija crnogorsko-primorskaTemeljni ugovor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva