:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Jun 05, 2021   17:35

0

171

Mitrovica: Održan Memorijalni košarkaški turnir “Dejan Vasić”

Memorijalni košarkaški turnir “Dejan Vasić” održan je danas u mitrovičkoj Sportskoj hali.

kosovska-mitrovica-odrzan-memorijalni-kosarkaski-turnir-dejan-vasicFoto: Radio Kontakt Plus
Na turniru su snage odmerili juniorski timovi sledećih ekipa: KK Trepča, KK Kopaonik, KK Gračanica, OKK Dif, ŽKK Trepča i ŽKK Zvečan.

Trener mitrovičkog OKK Dif, Nemanja Jakšić, kaže za Radio Kontakt Plus da je cilj organizovanja ovog događaja odavanje počasti čoveku koji je zadužio košarku na ovim prostorima.

„Naša želja je da se angažuje što veći broj klinaca kroz ovaj sport. Pre svega, želimo da odamo počast našem prerano preminulom prijatelju Dejanu Vasiću, koji je zajedno sa svojom porodicom na sve moguće načine nesebično pomagao košarku na ovim prostorima“, dodao je Jakšić.

Pre početka takmičarskog dela, na parket Sportske hale u Kosovskoj Mitrovici izašli su momci rođeni 1999. godine, koji su odigrali revijalni meč.

Reč je o mladićima koji su bili u prilici mnogo toga da nauče od pokojnog Vasića, a koji su sada nastupaju za velike klubove, otkriva nam Jakšić.

„To je prvo godište koje je Dejan ispratio u svom bavljenju ovim sportom. Radi se o generaciji koja je igrala jedinstvenu Kadetsku ligu… Mnogi igrači iz ove generacije igraju u velikim timovima - Miletić je u Partizanu, Cerovina je u Mega Leksu, još dva igrača su u Slogi iz Kraljeva…“ objašnjava trener OKK Dif.

Dan pre početka košarkaškog turnira, održan je seminar u vidu dva pokazna treninga.

Predavači su bili reprezentativac nekadašnje državne zajednice, Srbije i Crne Gore, Branko Jorović i trener Zenita iz Sankt Peterburga, Filip Miladinović.

Teme seminara bile su individualna taktika i tehnika, kao i defanzivni principi.

Organizator Memorijalnog košarkaškog turnira "Dejan Vasić" je OKK Dif.

Pokrovitelji događaja su mitrovička Sportska hala, Opština Zvečan i Privremeni organi opština Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMKosovska Mitrovicakošarkaški turnir "Dejan Vasić"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva