:

:

TV Most

Foto: Tviter / Mihail Mizincev

clock

April 03, 2022   21:38

0

140

Mizincev: Ukrajinski nacionalisti drže 6.500 stranaca kao taoce

Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev izjavio je danas da ukrajinski nacionalisti i dalje drže više od 6.500 stranih državljana kao taoce, odnosno kao živi štit, a 67 stranih brodova je blokirano u lukama, prenela je agencija RIA Novosti.

"Ukrajinski nacionalisti i dalje drže 6.546 stranih državljana iz 19 zemalja kao živi štit. Pored toga, 67 stranih brodova i dalje je blokirano u ukrajinskim lukama. Pretnja od granatiranja i velika minska opasnost koju stvara Kijev u svojim unutrašnjim vodama i teritorijalnom moru ne dozvoljavaju brodovima da bezbedno idu na otvoreno more", rekao je Mizincev.

On je, takođe, podsetio da Oružane snage Rusije svakodnevno od 8.00 do 19.00 časova otvaraju pomorski humanitarni koridor, u pravcu jugozapada, dodaje RIA.

Rusija sutra otvara koridor iz Mariupolja

Rusija će od sutra ujutro od 6.00 časova ponovo otvoriti humanitarni koridor za spasavanje stranaca i civila iz Mariupolja, a spremna je i da obezbedi kretanje plovila uključenih u evakuaciju u luci Berđansk, izjavio je danas načelnik ruskog Nacionalnog centra za kontrolu, general-pukovnik Mihail Mizincev, prenela je agencija RIA Novosti.

"Uspeh humanitarne operacije zavisi isključivo od Kijeva", rekao je Mizincev i dodao:

"Ruska Federacija, isključivo u humanitarne svrhe, na inicijativu turske strane, od 06.00 u ponedeljak, ponovo otvara humanitarni koridor za spasavanje stranih državljana i civila iz Mariupolja. Rusija je, takođe, spremna da obezbedi ulazak i izlazak brodova uključenih u evakuaciju u luku Berđansk, u skladu sa međunarodnim pomorskim pravom".

Izvor: T a n j u g

Mihail MizincevRusijaUkrajinaMariupoljhumanitarni koridori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva