:

:

TV Most

Foto: TV Puls, skrinšot

clock

April 26, 2024   19:04

0

82

Mladi humanitarci iz Vranja obradovali mališane iz Kosovskog pomoravlja uoči Vaskrsa

Kancelarija za mlade Gnjilane u saradnji sa Fondacijom ,,Tamara Misirlić" podelelilo je više od 1.500 vaskršnjih paketića, deci predškolskog uzrasta i učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u više mesta u Kosovskom Pomoravlju.

Poklone za veliki pravoslavni praznik su dobili predškolci i školarci iz Prekovaca, Novog Brda, Bostana, Izvora, Jasenovika, Koretišta, Straže, Paralova, Poneša, Kusca, Makreša, Stanišora, Šilova, Kmetovca i Gnjilana.

Realizovana je još jedna u nizu inicijativa i akcija Fondacije "Tamare Misirlić, sa ciljem da obraduje i izmami osmehe na licima dece.

,,Naš cilj je da uložimo u naše najmlađe, da ih podržimo i pružimo im trenutke sreće kroz ovakve i slične aktivnosti", rekla je osnivač  humanitarne fondacije, mlada srpska karatistkinja, humanitarka i dobrotvorka Tamara Misirlić iz Vranja.

Iz Kancelarije za mlade, koja je bila koordinator akcije, poručuju da današnji događaj pokazuje kako zajedničkim snagama mogu da se ostvare velike stvari i najavljuju da će paketiće deliti i narednih dana.

Tamara i tim volontera posetili su i mališane u Vrbovcu, Vitini, Klokotu, Pasjanu, Partešu, Cernici i drugim mestima, donoseći radost i osmehe.

Ističu da je ovaj događaj bio prilika da se mladi u ovim  sredinama osete vrednovanim i vidljivim, što je posebno važno za njihovo samopouzdanje i razvoj.

,,Zahvaljujući timskom radu i zajedničkoj posvećenosti, uspeli smo da vidimo neprocenjive osmehe na licima dece dok su dobijala paketiće. Takvi trenuci su podsetnik zašto je naša misija tako važna i motivacija da nastavimo sa sličnim inicijativama koje unapređuju životnu sredinu i pružaju podršku našim mladim generacijama", poručuju mladi humanitarci.

Izvor: TV Puls/ TV most; foto: TV Puls, skrinšot

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva