:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2019   16:53

0

228

Mleko će dva puta mesečno na kontrolu u Nacionalnu laboratoriju

Svi proizvođači mleka moraće dva puta mesečno da testiraju svoje proizvode u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić nakon obilaska Direkcija za nacionalne referentne laboratorije.

Od danas Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka počinje da radi. Nacionalna referentna laboratorija za bezbednost hrane i ispitivanje kvaliteta mleka  prošle godine dobila je akreditaciju za ispitivanje bezbednosti hrane.

Predsednica Vlade Republike Srbije  Ana Brnabić  posetila je Nacionalnu laboratoriju za kontrolu kvaliteta mleka ,centar  u kome će se proveravati  bezbednost hrane u Srbiji. 

Poljoprivrednici   će moći dva puta mesečno besplatno da šalju proizvode na testiranje . Ukoliko se pokaže odstupanje od propisanih standarda   stručnjaci iz  laboratorije  davaće preporuke proizvođačima šta bi trebalo da urade da postignu odgovarajući kvalitet. 

" Srbija zaslužuje najbolje standarde u kvalitetu hrane i ovakav centar će joj to omogućiti. Evropska unija je za realizaciju ovog  projekta  izdvojila 8 miliona evra a Republika Srbija 3 miliona," izjavio je za RTV Sem Fabrici- šef delegacije EU u Srbiji. 

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da je ovakav projekat važan i zbog puta u Evropsku uniju a poglavlje 12 upravo se odnosi na fitosanitarnu kontrolu.

Izvor: Танјуг

mlekokontrola
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva