:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Mart 27, 2024   16:16

0

50

Mojsilović na obuci padobranaca na vojnom aerodromu kod Niša

Borbeni timovi 63. padobranske brigade, u sadejstvu sa helikopterskom jedinicom Ratnog vazduhoplovstva i PVO, realizuju redovnu obuku za izvođenje diverzantskih dejstava na elemente borbenog rasporeda neprijatelja, navodi Ministarstvo odbrane.

 

,,Obuka se izvodi radi trenaža profesionalnog sastava, dodatnog osposobljavanja mlađih vojnika i starešina i očuvanja visoke borbene gotovosti jedinice za realizaciju dodeljenih misija i zadataka", ističe se u saopštenju. 

Pripadnike brigade je, na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ i u rejonu privremenog baziranja u okolini Niša, obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji je  prisustvovao uvežbavanju padobranaca za vertikalni manevar različitim tehnikama uz pomoć užeta, sa i bez osiguranja, a potom pratio izvođenje obuke timova padobranskih četa za izvršenje diverzije, uključujući i za tihu likvidaciju, postavljanje eksplozivnih punjenja i evakuaciju ranjenika vazdušnim putem.

Kako je navedeno, Mojsilović je izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem, prikazanom osposobljenošću i organizacijom obuke i sadejstva sa jedinicama ratnog vazduhoplovstva, ocenjujući da se pripadnici 63. padobranske brigade s pravom ponose svojom obučenošću, odnosom prema zadacima, visokim moralom i svojom jedinicom.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva