:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 01, 2022   14:51

0

117

Momirović: Obilaznica oko Beograda do kraja godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da će u narednih mesec i po dana biti puštena u saobraćaj još četiri kilometara puta u okviru obilaznice oko Beograda, a da bi ceo projekat trebalo da bude gotov do kraja godine.

Momirović je kazao da se o obilaznici oko Beograda govori već 30 godina.

"U aprilu prošle godine pustili smo oko osam kilometara na sektoru 4 u okviru te obilaznice, za nekih mesec ili mesec i po dana pustićemo još četiri kilometara. Do kraja ove godine obilaznica, zaključno sa petljom Bubanj Potok, biće zvršena i da ta obilaznica više ne bude tema", rekao je Momirović odgovarajući na pitanje novinara na predstavljanju konkursa "Pusti inspiraciju da te vozi".

Momirović je dodao i da se u ovom trenutku u Srbiji projektuje, gradi ili počinje da gradi veći broj obilaznica, dodajući da je cilj da se tranzitni saobraćaj izmesti iz gradova.

Pored obilaznice oko Beograda, Momirović je naveo da se gradi obilaznica oko Gornjeg Milanovca, da uskoro počinje da se gradi obilaznica oko Novog Sada, a da se projektuju obilaznice oko Užica, Požege, Valjeva, Svilajnca.

Izvor: T a n j u g

Momirovićobilaznica oko Beograda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva