:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2023   17:50

0

84

Momirović: Potpisan strateški dokument sa UAE, formalno počinju pregovori o slobodnoj trgovini

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, koji boravi u dvodnevnoj radnoj poseti UAE, rekao je da je danas potpisan strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojim i u formalnom smislu počinju pregovori o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Tomislav Momirović je danas održao bilateralni sastanak sa državnim ministrom za spoljnu trgovinu Ujedinjenih Arapskih Emirata Tanijem bin Ahmed El Zejudijem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Momirović je izjavio da je Vlada Srbije u prethodnim godinama pokazala da je okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija, a da će Sporazum o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima dodatno podstaći nove investicije iz te izuzetno bogate države.

Ministar je ocenio da ekonomski odnosi Srbije i UAE prate dobre političke odnose, i odvijaju se kroz trgovinsku saradnju, investicione projekte, kao i kroz strateška partnerstva što se najbolje može videti kroz projekat "Beograd na vodi", investicije kompanija "Al Dahra" i "DP World" koja investira u luku Novi Sad, kao i mnoge druge investicije kompanija iz ove zemlje. 

Izvor: RTS, Ministarstvo trgovine

MomirovićUAEslobodna trgovina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva