Mondoloni: Makronova poseta snažan temelj za bolju saradnju

:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 24, 2019   18:24

0

95

Mondoloni: Makronova poseta snažan temelj za bolju saradnju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija, koji je istakao da nedavna poseta predsednika te zemlje Emanuela Makrona ima istorijski značaj i da je postavila snažan temelj za dodatno intenziviranje saradnje.

 

Dačić i Mondoloni zajednički su izrazili zadovoljstvo zbog veoma uspešne realizacije posete predsednika Makrona Srbiji, koja je protekla u izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, uz visok stepen postignutog razumevanja o najznačajnijim pitanjima od obostranog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Posebno je istaknut značaj zaključenja velikog broja sporazuma iz različitih oblasti, čijem će sprovođenju u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Mondoloniju na njegovom angažmanu, koji je u značajnoj meri doprineo unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, i poželeo mu uspeh na profesionalnom i ličnom planu.

Izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka saradnje koji dve zemlje ostvaruju i očekivanje da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

Ambasador Mondoloni je ocenio da se može reći da poseta predsednika Makrona ima istorijski značaj i da je postavila snažan temelj za dodatno intenziviranje saradnje u predstojećem periodu, za šta, kako je naglasio, sa francuske strane postoji izražen interes i spremnost.

Posebno je zahvalio na izuzetno dobroj saradnji koju je ostvario sa institucijama Republike Srbije, kako u pripremi ove posete, tako i tokom svog celokupnog mandata.

Izvor: RTS

MondoloniMakronSrbijaFrancuska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva