:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Mart 21, 2022   8:26

0

190

Moskva: Ukrajinska vojska puca na humanitarne koridore

Ukrajinska vojska sistematski puca na humanitarne konvoje sa izbeglicama i pokušava da okrivi za napade rusku vojsku i snage samoproklamovanih republika Donjeck i Lugansk (DNR i LNR), izjavio je sinoć načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

"Ukrajnske snage nastavljaju da otvaraju vatru ka humanitarnim konvojima i pokušavaju da prebacuje odgovornost za svoje nehumane postupke na rusku vojsku i jedinice DNR i LPR", rekao je Mizincev, preneo je TASS.

Mizincev je dodao da se ruske snage striktno pridržavaju prekida vatre duž evakuacionih ruta koje su otvorile ruska i ukrajinska strana.

Konašenkov: Uništeno 216 dronova i 1.506 ukrajinskih tenkova

Oružane snage Rusije uništile su 216 dronova, 1.506 tenkova i 152 višecevna raketna bacača od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Ukupno 216 dronova, 180 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.506 tenkova i drugih oklopnih vozila, 152 višecevna raketna bacača, 592 poljska artiljerijska oružja i minobacača, kao i 1.284 komada specijalnih vojnih vozila uništeno je od početka specijalne vojne operacije“, rekao je Konašenkov, prenosi TASS.

On je dodao da su ruski helikopteri Ka-52 i Mi-28N uništili tokom noći 15 oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine.

"Grupa noćnih lovaca iz sastava helikoptera Ka-52 i Mi-28N uništila je tokom noći osam tenkova, četiri borbena vozila pešadije i tri oklopna transportera“, precizirao je Konašenkov, navodi TASS.

Rusija: Napad na centar za obuku stranih plaćenika u Ukrajini

Visokopreciznim krstarećim raketama izveden je napad na Centar za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalista u Rovenskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je saopštio portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, "u napadu na poligon Nova Ljubomirka u Rovenskoj oblasti ubijeno je više od 80 plaćenika i nacionalista", prenosi TASS.

Konašenkov je naveo i da su ruski helikopteri Ka-52 i Mi-28N uništili 15 jedinica oklopne tehnike.

Pored toga, krstarećim raketama vazdušnog baziranja uništena su i skladišta municije i štab mehanizovane brigade u području sela Selec, saopštio je ruski zvaničnik.

On je dodao i da je tokom noći, ruska avijacija pogodila ukupno 44 vojna objekta u Ukrajini, navodi TASS.

Izvor: T a n j u g

Ukrajinahumanitarni koridoriRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva