:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2023   14:23

0

118

MUP: Preduzimaju se aktivnosti za uvođenje Amber alerta

Zamenik sekretara MUP-a Milica Bondžić rekla je da Ministarstvo preduzima aktivnosti na uvođenju Amber alerta. Kako je rekla, u završnoj fazi je formiranje tima koji će imati zadatak najpre da izanalizira postojeće stanje, a zatim da napravi plan aktivnosti za uvođenje sistema.
 

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno se suočava sa problemom vršnjačkog nasilja preko školskih policajaca, izjavio je državni sekretar MUP-a Željko Brkić.

Brkić je na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati rada MUP-a u 2022. godini rekao da je vršnjačko nasilje složen sociološki fenomen te da je MUP organizovao niz aktivnosti i edukativnih kampanja.

Na pitanje o uvođenju Amber alerta, zamenik sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Milica Bondžić kazala je da Ministarstvo već preduzima aktivnosti na uvođenju tog sistema.

Prema njenim rečima, u završnoj fazi je formiranje tima koji će biti sastavljen od predstavnika državnih organa i civilnog sektora i koji će imati zadatak najpre da izanalizira postojeće stanje, a zatim da napravi plan aktivnosti za uvođenje sistema.

Izvor: RTS

Amber alertMUP Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva