:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2023   16:10

0

87

MUP raspisao konkurs za prijem u Žandarmeriju

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je javni konkurs za prijem 200 ljudi na selekcionu i osnovnu obuku za Žandarmeriju za radno mesto "žandarm" .

Kako je navedeno u oglasu, popunjavaju se radna mesta u odredima Žandarmerije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.

U Odredu Žandarmerije u Beogradu popunjava se 80 radnih mesta, u Odredu Žandarmerije u Novom Sadu 40, u Nišu 20 radnih mesta i 60 radnih mesta u Odredu Žandarmerije u Kraljevu.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju uslove za zasnivanje radnog odnosa propisane Zakonom o policiji i Uredbom o specijalnoj i posebnim jedinicama policije, a to je da su državljani Srbije i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs.

Neophodno je da kandidat ima završeno srednje obrazovanje, da nema manje od 18, kao ni više od 24 godine starosti u momentu podnošenja prijave, da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje poslova u MUP, ali i da poseduje vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, da ispunava uslove selekcionog testiranja i da je sposoban za pohađanje Selekcione obuke za Žandarmeriju.

Prijava na konkurs se podnosi na propisanom obrascu zajedno sa potrebnom dokumentacijom na pisarnicu SIV-a 2 ili putem pošte na adresu Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za logistiku, Uprava za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića broj 104, 11070 Novi Beograd, sa naznakom - 'Za javni konkurs za radno mesto "žandarm"' sa navedenim Odredom za koji se podnosi prijava.

Obrazac "Prijava za Selekcionu obuku/testiranje" se može preuzeti sa Internet adrese www.mup.gov.rs gde se nalaze i ostali detalji konkursa.

Rok za podnošenje prijava, kako je navedeno u oglasu je 30 dana od danas, tačnije do 2. decembra. 

Izvor: T a n j u g

MUPkonkursŽandarmerija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva