:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2020   8:01

0

194

Mustafa: Alarmantne dileme Samoopredeljenja o odluci suda

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da su alarmantne dileme Pokreta Samoopredeljenje u vezi sa poštovanjem odluke koju će Ustavni sud doneti o dekretu predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

"Niko ne može ostati neustavno na vlasti. Njihova izjava predstavlja pritisak na Ustavni sud da donese odluku kakvu žele. Da sejemo strah i vršimo pritisak", istakao je sinoć Mustafa.

Lider DSK je za RTK rekao da će stranka koju on vodi poštovati svaku odluku Ustavnog suda.

Mustafa je izjavu v.d. ministra pravde Aljbuljene Hadžiu, da ne može da odgovori da li će Samoopredeljenje poštovati svaku odluku Ustavnog suda, nazvao pritiskom na sud.

"Ne mogu odgovoriti sa "da" ili "ne", bliže mi je da pričam o sadržaju. Previše je formalno tražiti da odgovorim na to pitanje", rekla je ranije Hadžiu, odgovarajući na pitanje da će Samoopredeljenje poštovati svaku odluku suda u vezi sa spornim dekretom.

I ona, kako prenosi Kosovo onlajn, smatra da se vrši pritisak na sudije Ustavnog suda.

Pošto je Tači dekretom mandat dao Avdulahu Hotiju iz DSK za formiranje nove vlade, Samoopredeljenje, na čijem je čelu odlazeći premijer Aljbin Kurti, uputilo Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti tog dekreta.

Samoopredeljenje insistira da novi mandatar bude izabran na parlamentarnim izborima.

Sud je u međuvremenu, tokom pandemije koronavirusa, doneo odluku o privremenoj meri suspezije Tačijevog dekreta do 29. maja.

Izvor: T a n j u g

Isa MustafaAljbin KurtiSamoopredeljenjeHašim TačiUstavni sudKosovoVlada Kosovaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva