:

:

TV Most

Foto: MZZP

clock

Decembar 16, 2020   11:39

0

57

MZZP: Povratnicima uručena oprema za ostvarivanje prihoda

Četiri povratničke porodice, kojima je Ministarstvo za zajednice i povratak ove godine izgradilo kuće, dobile su opremu i alat koji ovim porodicama omogućuje ekonomsku stabilnost, zaposlenje i izvor prihoda. 

Povratniku Žarku Ađančiću iz Babinog Mosta u opštini Obilić uručena je oprema za preradu mesa. U porodici Ađančić ima i mladih koji će sada biti angažovani na poslovima prerade mesa od čega očekuju značajne prihode. U Gračanici je uručena vulkanizerska oprema porodici Ivana Dimića, u selu Zrze u opštini Orahovac je povratnik i profesionalni muzičar Nedžat Krasnići dobio muzičku opremu i ozvučenje, dok je u Đakovici Haljilj Imeri dobio radni alat uz pomoć koga proširuje svoju delatnost i usluge, stvarajući tako prihode za svoju porodicu.  

Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su u toku uručenja pomenute opreme povratnicima istakli da je praksa pokazala da su zaposlenje povratnika i stvaranje uslova da imaju izvore prihoda glavni preduslovi održivog povratka i opstanka. Zadovoljni korisnici su izrazili ogromnu zahvačnost zbog, kako kažu „ovako značajne ekonomske podrške u neizvesnim vremenima“. 

Ovu vrstu ekonomskog osnaživanja i integracije povratnika Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije na KiM, a u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Ovaj zajednički projekat pod nazivom „Povratak i reintegracija (EU RRK-5) sprovodi se u 12 odabranih opština na KiM. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMMinistarstvo za zajednice i povratakoprema
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?