:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2019   22:00

0

54

Na jugoistoku zemlje tri osobe evakuisane zbog požara

U nepristupačnim predelima Stare planine, kao i kod Trgovišta, Vranja, Prokuplja i Bosilegrada još bukte požari, a preventivno su evakuisane tri osobe.

U planinskom delu opštine Bosilegrad kao i u delu opštine Trgovište, gde je vatra zahvatila oko 500 hektara niskog rastinja i drveća, na snazi je vanredna situacija. Tri osobe su preventivno evakuisane, prenosi RTS.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da je u toku evakuacija starijih osoba, jer tu uglavnom žive stari i bolesni.

„Treba im prva zaštita jer se teško diše, dosta je dima i u objektima koji nisu ugroženi vatrom može da dođe do trovanja”, kaže Krstić, prenosi Tanjug.

U okolini Vranja, na području Čestelina, vatrom je zahvaćeno 13 kvadratnih kilometara. U pomoć lokalnim vatrogascima, kao i u Trgovištu, pomoć je stigla od kolega iz drugih gradova. Požar gase i helikopteri MUP-a Srbije.

„Teško se probijamo do požara, ne može da se vidi koju je površinu zahvatio, noću ne može da se vidi, a tu su nam prijatelji vatrogasci iz Novog Sada”, kaže Dragan Jovanović, član Štaba za vanredne situacije.

Vatra je ugašena na planini Vidojevici, u blizini Prokuplja gde je gorelo nisko rastinje i deo šume. Požar je zaustavljen i na području Leskovca i Bojnika gde su goreli strnjika i nisko rastinje.

Izvor: Танјуг

požar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva