:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 23, 2022   18:40

0

140

Na Kelebiji i Šidu čeka se dva sata, na Batrovcima 180 minuta

Prema podacima AMSS, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, dok se na Šidu i Kelebiji na teretnim terminalima čeka oko dva sata, a na Batrovcima 180 minuta.

Saobraćaj je trenutno umerenog do pojačanog intenziteta, a na pojedinim deonicama se odvija usporeno.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje zbog sutrašnjeg nastavka školske godine, kao i da bez zimske opreme ne kreću na put, a brzinu prilagode kretanja uslovima na putu.

Na celoj teritoriji Srbije raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su u pripravnosti i spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Na putevima u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a posebno na onim u planinskim predelima zbog snežnih padavina saobraćaj se odvija otežano, usporeno i uz obaveznu upotrebu zimskih guma dok je na pojedinim deonicama zbog ugaženog snega na kolovozu sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca, navedeno je u saopštenju AMSS.

Srbija u temperaturnom minusu, u planinskim predelima otežan saobraćaj

Cela Srbija je jutros temperaturnom minusu, u šest časova, prema podacima RHMZ, najhladnije bilo na Kopaoniku -14, po -10 bilo je na Zlatiboru, Crnom vrhu i Smederevskoj Palanci, a najmanje hladno bilo je u Negotinu -1 stepen, dok je u Beogradu -5.

Snežne padavine su tokom jučerašnjeg dana otežavale vožnju širom zemlje, a za danas su najavljene uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Stbijhe.

Na putevima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije, a posebno na onim u planinskim predelima ovih krajeva zbog snežnih padavina došlo je do formiranja snežnog pokrivača na većini puteva zbog toga se saobraćaj u ovim krajevima odvija otežano, usporeno i uz obaveznu upotrebu zimskih guma dok je na pojedinim deonicama zbog ugaženog snega na kolovozu sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila.

Očekuje se pojačan saobraćaj, nigde bez zimske opreme

JP "Putevi Srbije" apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog pojačanog intenziteta saobraćaja, koji se očekuje tokom dana zbog sutrašnjeg nastavka školske godine, kao i da bez zimske opreme ne kreću na put i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na celoj teritoriji Srbije raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su u pripravnosti i spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

AMSSsaobraćajgranični prelazi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva