:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2020   12:37

0

136

Na KiM ove godine otkriveni posmrtni ostaci 11 osoba

Tokom ove godine na više lokacija na Kosovu i Metohiji otkriveno je 11 posmrtnih ostataka osoba za koje se veruje da su stradale tokom sukoba pre 21 godinu, a ostaci četiri osobe predati su porodicama.

Predsedavajući komisije za rasvetljavanje sudbine nestalih i ubijenih kosovske vlade Ram Manaj rekao je na godišnjoj pres konferenciji u Prištini da je 11 ostataka tela pronađeno na devet lokacija na Kosovu.

"Proces traženja i pronalaska nestalih je osetljiv i vrlo složen. U ovom periodu, posebno u drugoj polovini godine koju smo imali na terenu. Kiževik je peto mesto gde su pronađeni ostaci. Na Kosovu smo ove godine imali iskopavanja na devet mesta koja su rezultirala sa 11 ostataka tela", rekao je Manaj.

Direktor Instituta za sudsku medicinu Arsim Grdžaliu rekao je da su u centralnoj Srbiji tokom ove godine proverili tri lokacije, najavljujući da će nakon Kiževka biti iskopavanja i u Štavalju.

Predstavnik vladine komisije Kuštrim Gara rekao da su posmrtni ostaci četiri osobe vraćeni njihovim porodicama.

"Svi uzorci sa posmrtnih ostataka sada su poslati Institutu i ​​čekamo prve rezultate za njihovu identifikaciju", dodao je Gara.

Od sukoba na Kosovu i Metohiji nije rasvetljena sudbina više od 1.600 osoba.

Izvor: RTS

KiMiskopavanjaposmrtni ostaci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva