:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2020   16:50

0

107

Na Kosovu i Metohiji rekordnih 728 novih slučajeva, preminulo 12 osoba

Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 časa zabeleženo 728 novih slučajeva zaraze korona virusom, od 1.827 testiranih, dok je od posledica te bolesti preminulo 12 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

Poslednji dan je rekordan po broju obolelih, od početka epidemije na Kosovu i Metohiji, prenosi Kosovo onlajn.

U poslednja 24 sata izlečeno je još 60 pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih do danas 15.981.

Od posledica virusa ukupno su preminule 732 osobe.

Aktivan je 6.221 slučaj zaraze koronavirusom.

Najviše novoobolelih je u Prištini (312), Gnjilanu (52) , Prizrenu (47), Đakovici (45) i Peći (41).

Policijski čas u sedam opština

Kosovsko ministarstvo zdravlja proglasilo je policijski čas u sedam opština na KiM od večeras u 20 časova do ponedeljka u 5.00 ujutru.

Zbog povećanog broja obolelih od korona virusa i loše epidemiološke situacije, stanovnici Prištine, Kosova Polja, Gnjilana, Obilića, Đakovice, Podujeva i Štimlja neće moći da uđu, niti da izađu iz ovih sredina, od večeras do ponedeljka ujutru, prenosi portal Kosovo onlajn pozivajući se na prištinske medije.

Iz ministarstva zdravlja poručuju da će bilo koja druga opština koja uđe u crvenu zonu po broju zaraženih po glavi stanovnika, biti stavljena u karantin.

Pred policijskog časa, prema novim merama zaštite od pandemije kovida-19, propisuje se i zabrana delatnosti svih ugostiteljskih objekata u tom vremenskom periodu na celoj teritoriji KiM, prenosi Kosovo onlajn.

Zabranjen je i rad svih poslovnih subjekata i preduzeća, trgovinskih i rekreacionih centara, kao i supermarketa.

Odluka se ne odnosi na pekare, apoteke, male pijace, pumpe za gorivo, zdravstvene ustanove kao i sve one koji rade na tome da se osigura funkcionisanje snabdevanja.

Kosovska policija dužna je da izvrši rigoroznu kontrolu sprovođenja mera, odluka i Zakona o prevenciji i borbi protiv pandemije kovida-19 na teritoriji KiM, kaže se u odluci prištinske vlade i dodaje da su za sve prekršioce ovih mera, nadležni organi dužni da izreknu kaznene mere.

Izvor: RTV, T a n j u g, Kosovo Onlajn

KiMkoronaviruspolicijski čas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva