:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2023   14:15

0

393

Na Prištinskom univerzitetu u toku drugi upisni rok, ima mesta na skoro svim studijskim programima

Na svim fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,u toku su prijemni ispiti za drugi upisni rok koji će trajati do 15.septembra,Nakog ovog roka ukoliko bude još sloodnih mesta senat Univerziteta će doneti odluku o trećem upisnom roku,

Svršeni srednjoškolci koji nisu uspeli da upišu željeni fakultet u junskom, mogu da pokušaju u drugom upisnom roku.

Svi kandidati nadaju se da će u ovom upisnom roku položiti prijemni i upisati fakultete koji su njihov izbor.

Foto: TV Most

Na svim fakultetima Prištinskog univerziteta u toku je drugi upisni rok. 

„Odredili smo okvirne rokove koje su fakulteti ispoštovali. Prijem dokumentacije studenata izvršen je 31. avgusta i 1. septembra i u toku su prijemni ispiti na svim fakultetima“, rekao je za TV Most Vladimir Boranijašević, prorektor.

Prema njegovim rečima, u drugom upisnom roku prijavilo se 200 studenata. Konačan broj upisanih biće poznat 15. septembra kada je predviđeno da se upis studenata i izvrši.

„Slobodnih mesta ima na skoro svim studijskim programima fakulteta. Pojedini studentski programi koji su konkurentni su popunjeni  čak u junu mesecu. Međutim, mesta još uvek ima na velikom broju studijskih programa“, naglasio je Boranijašević.

Foto: TV Most

Tradicionalno veliko je interesovanje budućih brucoša za neke od studijskih programa Filozofskog fakulteta. 

„U odnosu na prethodnu godinu, imamo više prijavljenih kandidata. Na svim studijskim programima ima slobodnih mesta, nakon prvog upisnog roka“, rekla je Aleksandra Kostić Tmušić.

Nakon drugog, ukoliko bude slobodnih mesta na fakultetima, Senat Prištinskog univerziteta će doneti odluku i za treći upisni rok.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMdrugi upisni rokPrištinski univerzitetKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva