:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Maj 02, 2023   8:35

0

77

Najžešće borbe i dalje kod Bahmuta i Marinke

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da se najžešće borbe sa ruskim trupama i dalje vode kod Bahmuta i Marinke, na istoku Ukrajine.

Navodi se da ruske snage pokušavaju da napadaju na Bahmutskom pravcu, a da se borbe nastavljaju u samom gradu, prenosi Unian.

U pravcu Avdijevke ruska ofanziva u oblastima naselja Severnoje i Pervomajskoe nije bila uspešna, dodaje ukrajinski generalštab. 

Prema navodima Genralštaba Oružanih snaga Ukrajine, nastavljaju se napadi ruskih snaga na Marinku. 

Regionalne vlasti: Ukrajinske snage granatirale selo u Brjanskoj oblasti

Ukrajinske snage granatirale su rano jutros selo u Brjanskoj oblasti u Rusiji, uz granicu sa Ukrajinom, objavio je gubernator Aleksandar Bogomaz.

"Jutros su ukrajinske oružane snage granatirale selo Kurkoviči u Starodubskom opštinskom okrugu. Žrtava nije bilo, ali u jednom od domaćinstava izbio je požar. Sve hitne službe su izašle na lice mesta", napisao je Bogomaz na svom Telegram kanalu.

Moskva tvrdi da Ukrajina od početka sukoba granatira pogranične oblasti sa ruske strane granice, ali Kijev gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar ruske teritorije.

Do granatiranja je došlo dan nakon što je na železničkoj pruzi u Brjanskoj oblasti eksplodirala eksplozivna naprava, što je dovelo do iskakanja lokomotive i sedam vagona teretnog voza sa šina.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaBahmut
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva