:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 17, 2022   14:50

0

183

Nakon 14 godina od proglašenja tzv.nezavisnog Kosova – Albanci nezadovoljni

Za Srbe na Kosovu i Metohiji jednostrano proglašenje  tzv. nezavisnosti Kosova bilo je bez ikakvih drugih očekivanja , do samo većih problema i nevolja što se i danas potvrđuje.

“Svakodnevno dolazi do napada albanskih ekstremista na Srbe povratnike , na one koji odbijaju da idu i suočavamo se sa skrnavljenjem srpskih spomenika, grobalja , crkava i to je suština da je položaj Srba pogoršan”, rekao je istoričar Aleksandar Gudžić .

Od takozvanog nezavisnog Kosova mnogo su očekivali i Albanci, a posle 14 godina otvoreno govore o nezadovoljstvu i neispunjenim obećanjima  ili  na pitanje novinara RTV Gračanica ne žele da  kažu ništa, što već dovoljno govori šta misle o tome.

Albanci u Prištini kažu da nema perspektive na Kosovu i da su očekivali mnogo nakon proglašenja tzv. nezavisnosti Kosova.

“Sve ono u šta su verovali kosovski Albanci je propalo. Ksoovo je danas istant država, ljuštura bez sadržaja  sa velikom stopom nezaposlenosti , kriminalom, korupcijom i dokaz svemu što sam rekao je da sve više Albanaca odlazi sa ovih prostora, jer većina želi da pobegne u  zemlje zapadne Evrope”, smatra istoričar Gudžić.

Priština je danas okićena zastavama, preovlađuju plavo-žute sa zvezdacama, a neubičajno je da je vrlo malo nacionalnih albanskih i skoro da nema zastava drugih država, a posebno američkih koje su  ranije isticala u svakoj prilici.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMAlbanci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva