:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

April 15, 2021   17:53

0

149

Napad na Cetinjsku bogosloviju – pretnje đacima i lomljenje inventara

Grupa od desetak osoba nasrnula je kasno sinoć na internacionalnu Cetinjsku bogosloviju pretila đacima i vređala ih na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Iz Cetinjske Bogoslovije, u dopisu crnogorskom ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, naveli su da su napadači uzvikivale psovke, pretile i lomile školski inventar, prenosi RTCG.

"Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali su ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru", isitče se u dopisu.

Kako su naveli iz Cetinjske bogoslovije, oni su zatim udaljili u pravcu hotela "Grand" i centra Cetinja, uz povike da će ponovo doći narednih noći.

Iz obrazovnih ustanova rekli su da su svi detalji tog slučaja prijavljeni cetinjskoj policiji.

Iz Cetinjske bogoslovije ističu da se Sekuloviću ne bi obratili da nije bilo pretnji o ponavljanju napada.

"Drugi razlog zašto Vam se obraćamo je želja i poziv, naročito upućen cetinjskom građanstvu, da tenzije nastale političkim i medijskim manipulacijama i neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem Srpske pravoslavne crkve sa najviših državnih adresa, ne bi smele da negativno utiču na vladanje naše omladine i kvare javni red i mir ", piše u dopisu.

Navodi se da Uprava Cetinjske bogoslovije ne pamti da se takav napad na đake desio u poslednjih desetak godina, niti je, kako se dodaje, od strane đaka ili njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto.

Policija: Zaštitićemo učenike i imovinu Bogoslovije

Uprava policije saopštila je da cetinjska policija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi identifikovali učesnike incidenta koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima na Cetinju, ispred internata Bogoslovije u naselju Donje polje.

"Policiji je danas oko 10,40 prijavljeno da je oko 2,45 ispred internata Bogoslovije više osoba upućivalo reči uvredljive sadržine na verskoj i nacionalnoj osnovi učenicima i sveštenstvu koji borave i rade u ovoj ustanovi. Izlaskom na lice mesta policija nije zatekla oštećenja na zgradi internata", dodaju iz UP.

Kazali su da je u toku prikupljanje obaveštenja od očevidaca događaja, izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera iz neposredne blizine internata i "rad na identifikaciji učinilaca ovog nemilog događaja."

"Pripadnici Odeljenja bezbednosti Cetinje preduzeće aktivnosti iz svoje nadležnosti da se učenici Internata osećaju bezbedno i da se zaštiti imovina internata Bogoslovije", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTS, Vijesti

Cetinjska bogoslovijaCrna Goranapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva