:

:

TV Most

clock

April 19, 2024   10:00

0

33

Narodna skupština Republike Srpske usvojila Izborni zakon

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Izborni zakon Republike Srpske, kojim je predviđeno da će izbore za organe vlasti u ovom BiH entitetu sprovoditi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi RS.

Za Izborni zakon glasao je 51 poslanik, 11 je bilo protiv, a četiri uzdržana.

Na posebnoj sednici, dva sata iza ponoći, usvojen je i Zakon o imunitetu Republike Srpske, Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o radu - po hitnom postupku, uz prihvaćen amandman Vlade Republike Srpske. 

Prethodno je Narodna skupština usvojila izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine i zaključke. 

U Banjaluci je juče, povodom rezolucije o Srebrenici  o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN, održan miting “Srpska te zove”.

Zvaničnici Republike Srpske i Srbije poručili da neće dozvoliti da se srpski narod etiketira kao genocidan.

Usvojena je i Odluka o sastavu delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentarnom forumu Republika Srbija-Republika Srpska.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva