:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Oktobar 04, 2020   16:15

0

168

Narodni poslanici sa KiM: Napad na decu je necivilizacijski kukavički čin i poraz kosovskog društva

Narodni poslanici sa KiM u Skupštini Srbije Milan Savić, Danijela Vujičić i Ljubomir Marić osudili su sinoćni napad na decu u selu Donja Brnjica kod Prištine tražeći od nadležnih organa da se počinioci ovog dela što pre otkriju i kazne.

Savić je istakao da je ovaj napad, drugi u poslednjih nedelju dana, direktna posledica pasivnosti istražnih organa na KiM, kada su u pitanju zločini nad Srbima.

“Napad na najslabije među nama predstavlja necivilizacijski kukavički akt, a nerešavanje takvog čina dodatno daje vetar u leđa počiniocima. Da su zločini poput ubistva i ranjavanja srpske dece na Bistrici rasvetljeni, ovakav čin terorizma se ne bi dešavao”, poručio je Savić.

On je naglasio da je nemoguće razgovarati o pomirenju sve dok se „ovakva zlodela dešavaju i prolaze nekažnjeno”.

“Policija nema izgovora da u najkraćem mogućem roku ne rasvetli zločin i počinioce privede pravdi”, rekao je Savić i dodao da će država Srbija „zaštiti svoju mladost na Kosovu*“.

Prema mišljenju njegove koleginice Danijele Vujičić, pucanj na decu koja se igraju u školskom dvorištvu je poraz kosovskog društva.

„Ekstremisti se neće zaustaviti, jer nema ko da ih zaustavi! Da li će konačno oni koji garantuju bezbednost preuzeti odgovornost? Livadice, Staro Gracko, Goraždevac…" napisala je na Tviteru Vujičić.

Stav Ljubomira Marića je da na decu može pucati samo neko “ko je prevazišao stepen mržnje i otišao korak dalje, prema želji za istrebljenjem svega nealbanskog na Кosovu i Metohiji”.

“Pucali su i ubijali ranije, pucaju i napadaju danas i šta očekivati sutra. Na prvom mestu zahtevamo od međunarodne zajednice, kao granta sprovođenja Rezolucije SB OUN 1244 da reaguje, a onda i od kosovske policije da bar jednom pronađu i kazne kriminalce i otimače mladosti”, napisao je Marić u posti na Fejsbuku.

On je pozvao nadležne da reaguju i na taj način bar jednom pokažu da „ne odobravaju zločin nad srpskom decom”.

Izvor: Kosovo online

KiMDonja Brnjicaincidentosudanarodni poslanici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva