:

:

TV Most

clock

Decembar 30, 2022   8:03

0

153

Nastavlja se uklanjanje barikada na severu KiM

Na severu Kosova i Metohije uklanjaju se barikade koje su postavili Srbi zbog hapšenja svojih sunarodnika i dolaska kosovskih specijalaca na sever KiM. 

Odluci o uklanjanju barikada prethodio je razgovor Srba sa KiM sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon što su SAD i EU dale garancije da će zahtevi Srba biti poštovani i nakon što je uhapšeni Dejan Pantić stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

Predsednik Vučić juče je doneo i odluku o ukidanju povišene borbene gotovosti Vojske Srbije.

Srbi na severu Kosova i Metohije od 10. decembra su bili na barikadama, a uklanjanje barikada počelo je juče kada su sklonjene barikada na Merdaru iz pravca centralne Srbije, i u mestu Rudare. 

Juče su pomerena i dva kamiona kod STŠ “Mihajlo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici, kojima je bio blokiran put ka Bošnjačkoj mahali.

Sklonjene su i barikade u mestima Varage i Zubodolina u opštini Zubin Potok, kao i na drugim lokacijama širom severa Kosova.

Prema pisanju prištinske Kohe, barikade na Jarinju i Brnjaku su uklonjene, ali su ti administrativni prelazi i dalje zatvoreni za saobraćaj, prenosi T a n j u g.

Izvor: TV Most

KiMbarikade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva