:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2024   11:19

0

133

Nastavljeno sa postavljanjem kamera u severnom delu Mitrovice

Kamere Kosovske policije postavljaju se danas još na dve lokacije u severnom delu Mitrovice.

Prema rečima zamenika komandira Kosovske policije za region sever, Vetona Eljšanija, očekuje se da će u toku dana kamere biti instalirane i u ulici Sutjeska.

Postavljanje kamera obezbeđuje Kosovska policija.


Kosovska policija započela je 26. aprila sa postavljanjem dodatnih sigurnosnih kamera u severnom delu Mitrovice, usled više incidenata na severu Kosova.

Kao odgovor na to, prema izjavi Eljšanija, policija ima u planu da instalira kamere na ključnim lokacijama u četiri opštine na severu Kosova „radi nadzora i bezbednosti građana“.

Najpre je počela sa instaliranjem kamera u severnom delu Mitrovice – kod autobuske stanice i Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“.

Današnje postavljanje kamera obuhvata lokacije kod Spomenika knezu Lazaru i na raskrsnici u Sutjeskoj ulici, što je četvrta planirana lokacija.

Međutim, prema rečima zamenika komandira Kosovske policije za region Sever, Vetona Eljšanija, postoji mogućnost da se kamere postave i na dodatnim lokacijama u severnom delu Mitrovice, ukoliko se pokaže potreba za tim.

U narednom periodu, postavljanje kamera očekuje se i u ostalim opštinama na severu Kosova.

Kako je ranije za Kontakt Plus izjavio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, u planu je da sever Kosova bude pokriven sa oko 200 kamera, uključujući i postojeće.

„Plan nam je da do kraja godine sever Kosova ima oko 200 kamera”, izjavio je Eljšani za Kontakt Plus, ne precizirajući koliko kamera trenutno broji sever Kosova.

Izvor: Radio Kontakt plus; Foto: Radio Kontakt plus

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva