:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Avgust 30, 2021   16:30

0

219

Nastavljeno suđenje za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića

U Odeljenju za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”.

Od brojnih svedoka koji će se pojaviti na suđenu za ubistvo Olivera Ivanovića, prvog dana rada suda nakon letnje pauze, pozvana su trojica. Na osnovu već datih izjava svedoci su pred sudskim većem odgovarali na pitanja tužilaca i advokata optuženih u krivičnom postupku.

“Jedan svedok je dao izjavu, advokati uglavnom nisu imali pitanja za njega, dok je tužioc imao par pitanja za svedokaa i ono što mogu reći jeste da je on privatni taksista koji je vozio Ivanovića na dan ubistva. Imamo još dva svedoka koji će biti ispitani nakon pauze, rekao je Tom Gaši.

“Danas je bilo predviđeno i saslušanje Miroslava Ivanovića, brata ubijenog Olivera Ivanovića, međutim, prema rečima sudije, nisu uspeli da ga kontaktiraju, pa je na njegovom mestu došao svedok koji je četvrti na listi. Ima dosta svedoka, u svakom slučaju ne možemo da kažemo koji je konačan broj, s obzirom na to da u toku postupka postoji mogućnost da se pojave i novi svedoci, ili da neko od svedoka čije izjave su trebale da se pročitaju, da se pozovu da lično daju svoj iskaz pred sudom”, rekla je Jovana Filipović, advokat Silvane Arsović.

Ispitivanju svedoka prethodilo je davanje iskaza oštećene strane Nikole Ivanovića, sinu pokojnog Olivera, koji je potvrdio da se pridružuje krivičnom gonjenju.

“Porodica zaslužuje istinu i pravdu, krivci treba da budu kažnjeni, a na sudu je da utvrdi ko su počinioci”, izjavio je Nikolaa Ivanović.

U Osnovnom sudu u Prištini krivični postupak za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva, vodi se protiv šest lica.

Izvor: RTV Gračanica

KiMubistvo Olivera Ivanovićasuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva