:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2019   13:49

0

235

Naučni skup-prilika da se unapredi nauka

U organizaciji filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,a pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiji ,naredna 2 dana  održava se medjunarodni naučni skup „Nauka bez granica3“.Oko 220, renomiranih i mladih naučnika iz zemljie i  inostranstva učesnici  su ovogodičnjeg skupa u Kosovskoj Mitrovici.

Profesor dr. Mirjana Lončar Vujnović  dekan Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici rekla je “da je organizovanje ovakvog skupa u međunarodnom kontekstu , ne samo da unapređuje nauku u Srbiji već i demonstrira konkretne  potencijalne doprinose srpske nauke i njeno značajno mesto na međunarodnom planu “.

Profesor doktor Marte Vukotić Lazar rekla je da su na skupu ove godine učesnici iz regiona i Srbije, da je izneto oko 120 referata  a da je bilo 215. učesnika.

 Nataša Bakić Milić je istakla da je ovaj skup prilika da se nauka promoviše a profesor doktor  Nebojša Stošić naglasio da je to način  da se rasvetle svi problem i iznađu mogućnosti da se oni prevaziđu.

Predstavnik Kancelarije za KiM Zlata Radovanović ističe da ovakvi skupovi doprinose razvoju nauke na Kosovu i Metohiji a samim tim i u čitavoj Srbiji.

Renomirani ali mladi naučnici, naredna dva dana izlagaće svoje refarate na Filozovskom fakultetu u Kosovskoj MItrovici.

Filozofski fakultetnaučni skup
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva