:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 30, 2021   13:45

0

167

Ne može se lažnima prikriti kriza koju je izazvao Kurti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da se kriza koju su izazvale prištinske institucije ne može prikriti "bilo kakvim lažima" i da je i njihovom premijeru Aljbinu Kurtiju jasno da je "predsednik Srbije Aleksandar Vučić najveća prepreka ostvarivanju ideje nezavisnosti tzv. Kosova".

"Oni su ti koji su poslali ljude sa dugim cevima i oklopnim transporterima i koji su faktički nasiljem pokušali da destabilizuju, ne samo Kosovo i Metohiju, već i čitav region", rekao je Stefanović, saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je rekao da je besmislica nazivati Srbe kriminalcima, dok su, kaže, u redovima tzv. kosovske policije učesnici teških krivičnih dela počinjenih nad srpskim narodom.

Stefanović ističe da ne postoji nikakva granica između Srbije i Kosova i dodaje da je Kurtijeva izjava da je srpska vojska dovela do eskalacije sukoba, potpuna laž.

"Vojska Srbije nijednim svojim potezom nije narušila ni Rezoluciju 1244, ni Kumanovski ni Briselski sporazum, niti bilo koji sporazum, jer se ona nalazi na teritoriji centralne Srbije i ni u jednom trenutku nije prešla na teritoriju KiM, jer smo se na to obavezali Kumanovskim sporazumom", rekao je Stefanović.

On je rekao da Kurti pokušava da smanji odgovornost svoje administracije i, kaže, prikrije činjenicu da su duge cevi na administrativnim prelazima "upravo one koje je on doveo tamo".

Stefanović je ukazao da srpska strana želi da razgovara i da se bahato ponašanje i zastrašivanje Srba nikada neće tolerisati.

"Predsednik Srbije bio je veoma jasan. Novi pogrom Srba, proterivanje i ubijanje nikada nikome neće biti dozvoljeno, niti će to Srbija trpeti", poručio je ministar odbrane.

Izvor: Танјуг

KiMStefanovićKurtiblokadaadministrativni prelazi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva