:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Januar 13, 2021   15:52

0

179

Ne vidi se kraj mukama žitelja Radeva i Lepine

Dok se u većini srpskih mesta na centralnom Kosmetu voda polako povlači, reke se vraćaju u svoja korita i stanje postepeno normalizuje, meštani u selima Radevo i Lepina u opštini Lipljan još uvek se bore sa vodenom stihijom. Sitnica je u ovom području napravila pravu pustoš.

Slaviša Petrović iz Radeva kaže da je poplava uništila letinu, zaimnicu, a u talasu koji je naišao jedva da su nešto stoke spasili.

“Ovo je bila katastrofa. Cele noći nismo spavali, deca su se uplašila, jednom rečju bilo je jezivo. Jedva da smo uspeli stoku da spasemo. Skladišta sa hranom su potpuno uništena, podrum sa zimnicom, kukuruz, pšenica, ječam ništa više nemamo”, kazao je Petrović i naglasio da je sve što su godinama sticali za jednu noć uništeno.

“Voda je došla za sat vremena dok smo mi spavali. Probudila nas je stoka, koja se uplašila od velike vode. Odmah smo potrčali da spasemo ono što možemo”, priča Slobodanka Đokić iz Radeva.

“Naša kuća je i dalje poplavljena, a porodica je trenutno smeštena kod strica”, istakao je Bisar Bajrami, koji se nada da će se ovaj problem uskoro rešiti i da će moći što pre da se vrati sa svojom porodicom kući.

Uplakana  Cveta Mitrović, u izjavi za RTV Gračanica, kaže da od zimnice nije ostalo ništa i da je  podrum još uvek poplavljen, iako se danima trude da isprazne vodu ona i dalje nadolazi.

Padavine su na ovom području  prestale, ali meštani Lepine i Radeva strahuju od najavljenih snežnih padavina.

Izvor: RTV Gračanica

KiMRadevoLepinapoplava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva