:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   21:58

0

252

"Neću priznati nezavisnost Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  poručio je da, dok je predsednik Srbije, neće priznati nezavisnost Kosova.

"Možete da me ubijete ili srušite na ulici. Kažem i Englezima i Nemcima: evo, neću, srušite me na ulici. Ovo sam rekao narodu jer neko mora da kaže istinu", ističe predsednik Srbije.

Za 10-15 godina će, navodi, biti neka druga vlast koja će priznati Kosovo.

"To neće biti Vučić. Vučić će da se bori. Uspeo sam da se izborim sa jednako teškim stvarima, kada sam osećao da imam podršku naroda. Neću da radim protiv naroda i protiv narodne volje", ističe predsednik Srbije naglašavajući da ga je najviše bolelo to što nije imao podršku domaće javnosti po pitanju Kosova.

Navodi da je pokušao da uradi "nešto najteže" što bi donelo "zdravlje i sigurnu budućnost našoj naciji", ali da u tome nije uspeo.

Šest godina se, napominje, borio "kao lav" da niko ne podigne glas na Srbiju i da o zemlji ne kaže ružnu reč.

"Posle ubistva Ivanovića, krenuli da ruše pozicije Srbije"

Najžešća ofanziva na Srbiju krenula je, navodi, nakon ubistva Olivera Ivanovića i to - spolja.

"Sve što su uradili ubistvom Ivanovića, krenuli da ruše sve pozicije Srbije. Vučić ga je ubio. Ja sam jedini koji je Oliveru pomagao na ozbiljan način, i privatno i kao predsednik države i za to postoje svedoci iz njegove porodice koji su to rekli, ali je moje bilo da ćutim i da trpim, i nije to bio problem već to što su na Srbiju bacali drvlje i kamenje", napominje predsednik.

Vučić prepričao i jednu situaciju koja se dogodila u Briselu tokom sastanka premijerke Ane Brnabić i predsednika Evropske Komisije Žan Kloda Junkera.

"Ana je krenula da objašnjava situaciju oko Kosova, Junker joj je rekao da se zaustavi. Rekao je da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da to kod drugih (kod Prištine) ne postoji i da pređemo na drugu temu", objasnio je predsednik.

Kada je reč o nedavno završenom samitu u Berlinu, Vučić navodi da su organizatori na sastanak pozvali i Denisa Zvizdića iz BiH i makedonskog premijera Zorana Zaeva "samo da bi rekli nešto protiv Srbije".

"Shvatio sam namere organizatora i pre nego što sam otišao", rekao je predsednik napominjući da je, uprkos tome, i dalje zahvalan nemačkoj kancelarki Angeli Merkel za sve što je uradila za Srbiju kada je ekonomija u pitanju.

"Kod mene zahvalnost ne traje jedan dan, nikada neću zaboraviti šta je Merkel uradila 2015. i 2016. godine kada je (bivši premijer Hrvatske Zoran) Milanović uradio sa migrantima, to je moglo da se završi oružanim sukobom, a zahvaljući njoj se nije desilo. Mi imamo MTU u Srbiji danas zbog nje", rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o novom sastanku u Parizu na kom će se takođe razgovarati o Kosovu, predsednik je rekao da će delegacija Srbije ići "kad god da nas pozovi, u bilo kom formatu".

"Ići ću sa stavom da je Srbija međunarodno priznata zemlja i da ne priznajemo Kosovo", naglašava predsednik Srbije ukazujući da se "priznanje Kosova traži sve vreme".

Smatra da je on jedina meta svih medija u Albaniji i albanskih medija na Kosovu.

"Oni znaju da najveći problem imaju sa snagom argumenata, borbenošću, argumenata, snagom ugleda naših ljudi. Pogledajte prištinske medije i razumećete ko radi za srpski narod a ko ne radi", ukazuje predsednik.

Komentarišući najavljenu rezoluciju Prištine o navodnim zločinima i genocidu Srbije na Kosovu, Vučić je rekao: "Kad biste videli šta su nam stavljali na teret, onda nema tako genocidnog naroda kao što su Srbi".

Izvor: RTS

VučićpriznanjeKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva